İtalyan-Amerikan ortaklığındaki dev otomobil üreticisi Fiat Chrysler, İtalya menşeli Siare Mühendislik şirketinin tıbbi ekipman üretimine yardımcı olmak için kolları sıvadığını duyurdu.

Koronavirüs salgınından Çin’den bile daha ağır etkilenen ve her gün yüzlerce kayıp veren ülkede solunum cihazı ihtiyacı tavan yapmış durumda. Hal böyle olunca dünyanın geri kalan birçok bölgesindeki otomobil firmalarının yaptığı gibi FCA da elini taşın altına koyup medikal cihaz üretimi için neler yapabileceğini araştırmaya başlamış bulunuyor.

Avrupa’da salgının merkezi: İtalya

İnsanları nefes alamaz hale getiren Koronavirüsle mücadelede solunum cihazlarından sıklıkla kullanılıyor. Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi konumundaki İtalya’da da durum farklı değil. Yoğun bakım yatağı sayısını artırmaya çalışan İtalyan hükümetinin Siare şirketinden aylık normal üretim adedini 3’e katlamasını istemesinin ardından devreye giren FCA, Siare’ye yardım eli uzattı.

Lüks otomobil markası Ferrari ve Exor holdinginin de yardımlarıyla FCA, solunum cihazlarının en önemli bileşenleri arasında yer alan ilk elektrovalfleri İtalya’nın kuzeyindeki Cento fabrikasında üretmeyi başardığını duyurdu.

Motor fabrikası artık solunum cihazı üretiyor

Bahsi geçen Cento fabrikası normalde sadece yüksek performanslı süper spor otomobiller için motor üretiyor ve bunu tüm dünyaya pazarlıyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle önlem amaçlı kapatılan fabrikada çarklar şimdilerde sadece solunum cihazı üretimi için dönüyor.

Elektrovalf üretiminin yanı sıra FCA kadrosundaki bir uzman kadrosu Siare ekibiyle Bolonya’daki fabrikalarında beraber çalışıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version