Türkiye’nin en çok satan ticari araç modellerinden biri olan Fiat Doblo, uzun süredir üretimde. TOFAŞ Bursa fabrikası içerisinde üretimi yapılan aracın proje süresi ise 2009 – 2021 yılı olarak gösterilmişti.

Proje süresi için belirtilen tarihin yaklaşmasıyla beraber alınacak olan karar merak edilmeye başlanmıştı. KAP’a yapılan yeni bildirimle beraber üretim süresi konusunda son karar ortaya çıktı. Hem üretim süresi hem de seri için sevindirici haberler var.

Fiat Doblo Üretim Süresi 2022 Yılına Uzadı

Alınan kararla beraber TOFAŞ Bursa fabrikasındaki üretimin 1 yıl uzatıldığı duyuruldu. Böylece 2021 yılı değil de 2022 yılına kadar üretim uzamış oldu. Üretimin uzamış olması birinci aşama olacak.

Asıl dikkat çeken ise Fiat Doblo araçları için yapılacak olan yenileme çalışması olacak. Yenileme çalışmaları için 28 milyon Euro değerinde yeni bir yatırım kararı alındığı da duyuruldu. Süreyle beraber yapılan bu duyuru, kasa kısmında ve motor kısmında yapılacak olan değişiklikleri işaret ediyor.

Araçların kasasında bir makyajlama çalışmasının yapılacağı ve sonrasında ise motor kısmında değişikliklere imza atılacağı söyleniyor. Yeni motorlu olacak olan araçların üretiminin ise 2021 yılının ortasında yapılacağının bilgisi veriliyor. Tabii ki yapılacak yenileme çalışmaları ya da 28 milyon Euro’luk yatırımın direkt olarak aktarılacağı kısım konusunda kesin bilgiler yok.

Bunun için TOFAŞ grubunun 2021 yılında açıklamalar yapması ve değişiklikleri duyurması ve kesin yenilikleri ortaya çıkarması beklentisi var. Fiat Doblo konusunda makyajlama çalışmaları ya da yeni motor seçenekleri konusunda herhangi bir açıklama yapılacak olursa takip edeceğiz.

Kap üzerinden yapılan bu bilgilendirme bile sevilen Fiat modelinde önemli değişikliklerin olacağını işaret ediyor ve Doblo modellerinin uzun süre daha gündemde kalacağını gösteriyor. Bakalım daha ne gibi değişimler olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version