Fiat yenilenmiş şehir aracı Panda ve süper mini 500 modelini Avrupa kıtası genelinde satışa çıkardı. Fakat her ne kadar Türkiye’de henüz bayilere gelmiş olmasa da bu iki modelin en büyük özelliği, Mopar D-Fence paketine ev sahipliği yapıyor olmalarıydı. Yine ülkemizde satılmayan Panda ve 500’ün hibrid versiyonlarına uygulanabilen bu paket, hijyen takıntısı olanlar için bulunmaz nimet gerçekten.

D-Fence paketinin uygulandığı arabalarda hava filtresi, hava temizleyici ve kabin içindeki virüs, bakteri ve zararlı bileşenleri yok etmek için ultraviyole ışını kullanılıyor.

Mopar tarafından geliştirilen Fiat’ın D-Fence paketi için bundan daha iyi bir zamanlama olamazdı gerçekten. Yavaş yavaş tüm dünyanın Koronavirüs sonrası hayata ayak uydurmaya hazırlandığı dönemde çıkarılan bu paket, kabin içini alkol veya dezenfektanla temizlemekten çok daha güvenli. Ultraviyole ışının kullanılıyor olmasıyla da Mopar çıtayı yükseltmiş doğrusu.

Tabii bu noktada UV ışınlarının yumuşak ve ve sert zeminlerdeki COVID-19 virüsüne karşı etki gösterdiği henüz ispatlanmış değil. Ancak ultraviyole ışınlarının bakteri ve SARS gibi virüsleri yok ettiği biliniyor.

D-Fence paketinde arabaya giren hava, HVAC sistemine daha karışmadan filtreleniyor. Sonrasında hava temizleyici devreye girerek kabin içindeki tüm bakteri ve poleni ortadan kaldırıyor. Ultraviyole ışınıyla da koltuklar, vites kolu ve direksiyon temizleniyor.

Hibrid 500 ve Panda modellerinde Fiat 1.0 litrelik üç silindirli motor kullanıyor. 12 volt elektrik sistemine bağlı lityum iyon bataryadan da güç alan arabalar özellikle şehir içi ulaşımda büyük tasarruf sağlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version