Geçtiğimiz günlerde Japonya menşeli otomobil markası Mazda’nın Apple CarPlay ve Android Auto desteğine 2018 model Mazda6‘da yer verdiği haberini siz takipçilerimizle paylaşmıştık. Görünüşe bakılırsa Mazda bu özel araç içi eğlence sistemini ürün gamının geri kalanına da dahil etmek için çalışmalarını hızlandırmış bulunuyor.

Son olarak 2019 model Mazda CX-9 büyük aile crossover SUV’unun Touring, Grand Touring ve Signature isimli paketlerinde Apple CarPlay ve Android Auto desteği standart olarak sunulmaya başlandı. Ancak modelin daha uygun fiyatlı Sport paketini satın almak isteyen müşteriler, CarPlay ve Android Auto için ek ücret ödemek zorundalar.

Sadece araç içi eğlence sistemi yenilenmedi

Neyse ki yenilenen CX-9’daki tek yenilik araç içi eğlence sistemiyle alakalı değil. Buna göre yeni modelin zemin matları daha inceltilmiş. Kabine giren sesi azaltmak için alınan akıllıca bu yöntemin işe yaradığını söyleyebilmek mümkün. Keza şanzıman tarafında da önemli iyileştirmeler söz konusu.

Öyle ki Mazda‘dan yapılan açıklamada yeni vites düzeneğinin çok daha sessiz ve sarsıntısız çalıştığı belirtildi.

Gelişmiş özelleştirme seçenekleri mevcut

CX-9’un her bir paketinde özel yenilikler alıcıların karşısına çıkıyor. Baz olarak sunulan Sport modelinin bir üstü olan Sport Package‘de ısıtmalı ön koltuk ve aynalar, şerit takip asistanı ve adaptif hız sabitleme sistemi gibi gelişmiş özellikler mevcut. Fiyatı ise 1,290 dolar.

Touring paketinde ise yukarıdakilere ek olarak 7 inçlik araç içi eğlence sistemi ve 360 derece kameralar yerini almış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version