800 bin adet F Serisi kamyonet modelini yangın çıkma riskinden ötürü geri çağıran ABD’li otomobil üreticisi Ford, şimdi ise bir kez daha geri çağırma kararı aldığını duyurdu. 2011-2013 yılları arasında üretilen yaklaşık 1.48 milyon adet F-150 modelinin şanzımanında tespit edilen bir hata yüzünden bu kararı almak zorunda kalan Ford, sadece altı ileri otomatik şanzımanlı araçların sorunlu olduğunu açıkladı.

Buna göre otomatik vites araçlar hiçbir uyarı vermeden birden 1. vitese geçiyor. Ford ve Lincoln daha önce de bu hata yüzünden Mustang, Continental, Nautilus ve Navigator modellerini geri çağırmıştı.

Etkilenen arabalar Kuzey Amerika bölgesinde

Güç ünitesinin kontrol modülünde meydana gelen bu sorun neticesinde arabanın aniden 1. vitese geçmesi ölümcül kazalara sebebiyet verebiliyor. Henüz Ford tarafına raporlanan bir kaza olmasa da bu ciddi bir risk. Ayrıca etkilenen 1.48 milyon adet arabanın 1.26 milyonu ABD’de, kalan 221 bini ise Kanada’da satılmış durumda.

Sorundan etkilenen araç sahipleri yetkili Ford bayilerine giderek güç ünitesi modülünün yazılımını hiçbir ücret ödemeden güncelleyebiliyorlar.

4 bin 350 adet araç daha çağrıldı

Bu arada Ford’un Mustang, Lincoln Nautilus ve Navigator modellerinden oluşan 4 bin 350 aracı geri çağırdı bilgisini de paylaşmakta yarar var. Bu modellerde yaşanan sorun ise gösterge panelinin ortada hiçbir sebep yokken hiç hareket etmemesi. Araba çalıştığı halde dahi bazen bu paneller tepki vermeyebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version