Gün geçmiyor ki dünyanın önde gelen otomobil şirketleri yeni bir geri çağırma kararına daha imza atmasın! Genelde Avrupa kıtasından gelen geri çağırma haberlerinin bir yenisi bu kez Amerika’dan geldi. ABD’nin en büyük otomobil üreticilerinden Ford Motor Co‘dan yapılan açıklama, şirketin Kuzey Amerika bölgesinde satılan 270 bin adet Ford Fusion modelinin bir an önce yetkili servislerden randevu alması gerektiği yönündeydi.

Tehlikeli sonuçlara yol açabilir

Bir dönem hava yastığı üreticisi Takata’dan tedarik edilen parçaların ölüm ve yaralanmalara yol açmasından ötürü sık sık geri çağırma haberleri duyuluyordu.

Ancak Ford’un 2013 ila 2016 yılları arasında üretilen Fusion modellerini geri çağırmasının sebebi, şanzımana bağlı bulunan bir kablonun gevşek olması. Bu eksiklik araç hareket halindeyken anahtarın kontaktan çıkabilmesine yol açıyor, ki bu da kesinlikle kazalara yol açabilecek bir durum.

Ford şu ana dek kendilerine bu sorundan ötürü 3 tane mülke hasar verilen kaza, 1 tane de yaralanmalı kazanın bildirildiğini açıkladı. Bir an önce yetkili servislere başvurması tavsiye edilen Fusion sahiplerine araba park halindeyken el frenini mutlaka çekmeleri gerektiği de hatırlatıldı.

Ranger kamyonet modelleri de çağrıldı

Fusion modellerinin yanı sıra Ford henüz üretim bandından yeni inen 2019 model Ford Ranger kamyonetlerinin yaklaşık 2 bin 500 adedini de geri çağırmış durumda. Yine şanzıman kaynaklı olan bu sorun otomatik vitesin kendi kendine konum değiştirmesine yol açabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version