ABD’li otomobil devi Ford iki adet geri çağırma kararı aldığını müşterilerine duyurdu. Bu geri çağırma kararlarının ilki, 50 bin adet 120 voltluk elektrikli ve hibrid araç şarj kablosuyla alakalı. Diğeri ise güç kaynaklarına ait kabloları tutan sargılarla ilgili.

Şarj kablolarının geri çağrılması çok önemli ve ciddi bir adım, çünkü ortada yangın çıkması ve aracın küle dönmesi riski söz konusu. Kablo sargıları da aynı şekilde elektrik tesisatına zarar verme ihtimali taşıdığı için bir an önce uzman eller tarafından kontrol edilmeli.

Etkilenen arabaların listesi paylaşıldı

120 voltluk şarj kablosunun kullanıldığı arabaların detaylı bir listesi de Ford tarafından paylaşıldı. Buna göre 2012 ila 2015 model elektrikli Ford Focus, 2013 ila 2015 yılları arasında üretilen Ford Fusion Energi ve Ford C-MAX Energi modelleri listede mevcut.

Bahsi geçen araçlarda kullanılan şarj kabloları, AC çıkışından güç aldıkları takdirde yüksek sıcaklıklara çıkıp yangına yol açabiliyorlar. Nitekim bugüne dek birkaç vaka raporlanmış olmalı ki, Ford “Bazı yangın olaylarından haberimiz var” açıklamasında bulundu. Bahsi geçen arabaların 49 bin 197’si ABD genelinde satılmış, geriye kalan bin 327 adedi ise Kanada’da bulunuyor.

Yeni kablolar ücretsiz sağlanacak

Geri çağrılan araçların sahipleri konuyla ilgili bir e-posta bilgilendirmesi aldılar. Ford orijinal şarj kablolarını yüksek sıcaklık durumunda aracı şarja kapatan termistör röleli yenileriyle ücretsiz olarak değiştirecek. Bunun için müşterilerin yetkili teknik servislere uğraması yeterli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version