Amerikan otomobil üreticisi Ford, ana vatanında sedan ve hatchback model satışına son vermeye hazırlanıyor. Bu plan doğrultusunda şirket yeni bir adım atarak zaten satış rakamları pek iç açıcı olmadan Fusion isimli sedan modelinin üretimini durduracak. Bu yılın Temmuz ayından itibaren yeni Fusion modeli üretilmeyecek.

Ford modelleriyle ilgili yaptığı haberlerle bilinen Ford Authority sitesinin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre daha arabanın emniyet teşkilatınca kullanılan versiyonu en son 5 Temmuz’da Meksika’nın Hermosillo şehrindeki fabrikada banttan inecek. Binek otomobilin üretimi ise 21 Temmuz’a kadar devam edecek.

Öte yandan sitede yer alan haberde bu tarihlerin bir miktar daha ileri atılabileceği belirtildi. Bunun sebebi Koronavirüs salgını nedeniyle Hermosillo fabrikasının an itibariyle kapalı oluşu. Normal şartlar altında üretime 18 Mayıs itibariyle devam edilmesi planlanıyor. Ancak bu tarihte fabrika açılmazsa son Fusion’un banttan inişi biraz daha geç olabilir.

Ancak fabrikanın geçici olarak kapanması dahi Fusion’un ömrünü uzatmayacak ne yazık ki. Çünkü önceden yaptığı açıklama ile Ford, 2020’nin aracın üretileceği son sene olacağını duyurmuştu. Üstelik dev otomobil üreticisi 28 Şubat’tan sonra yeni Fusion siparişi almayı da durdurmuştu.

Ford halihazırda Fiesta, Focus ve Taurus üretimine son vermiş bulunuyor. Yalnızca Mustang modeli Fusion’un üretimi durana kadar fabrika bantlarından inmeye devam edecek. Öte yandan yine Ford sahipliğindeki Lincoln markası da Continental’in yeni modelini üretmeye son verecek.

Share.

1 Yorum

  1. ne üretecek peki geriye ne kaldı fiesta taurus focus fusio mustang bitiyorsa sadece explorer ile kugamı üretecek

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version