Geride bıraktığımız Perşembe günü Ford, Koronavirüs salgını nedeniyle her geçen gün düşüş eğilimi şiddetlenen otomobil satışlarını yeniden arttırmak için düğmeye bastı. Nakit akışını düzeltmek için şirket ilk olarak ABD genelindeki bazı fabrikalarında üretime yeniden başlama kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Ford, Kuzey Amerika bölgesindeki tüm operasyonlarını askıya almıştı. Yapılan son açıklama ise Mart ayının sonundan önce üretimin başlamayacağı yönündeydi.

Şimdilerde otomobil devi, Meksika’daki Hermosillo fabrikasında üretime yeniden başlayacak. 6 Nisan tarihi itibariyle bantların yeniden çalışmaya başlayacağı fabrikada Ford Fusion ve Lincoln MKZ modelleri üretiliyordu. Keza takvim yaprakları 14 Nisan’ı gösterdiği zaman şirket Kentucky kamyonet fabrikasını açacak. Dearborn, Kansas ve Ohio’daki fabrikalar da aynı şekilde tekrardan otomobil üretimine başlayacak.

Üst düzey yöneticilerin maaşları azaltıldı

Bu krizde ayakta kalabilmek için kemer sıkma politikası da belirleyen Ford, bunun için ilk başta üst düzey yöneticilerin maaşlarında geçici kesinti yapmaya karar vermiş bulunuyor. S&P’nin kredi notunu “Çöp” düzeyine getirdiği Ford, daha da düşük puanlar almamak için nakit akışını ve gelir gider dengesini gözden geçirmek zorunda.

Tabii bu yeniden açılma kararı, gerekli önlemler alındıktan ve hijyenik bir çalışma ortamı sağlandıktan sonra hayata geçirilecek. Tedarik zincirinin aksaması halinde tüm bu planın değişikliğe uğrayabileceği de Ford tarafından belirtilmiş durumda. Malum, dünya çapında 21 binden fazla kişinin can verdiği Koronavirüs salgını radikal önlemler almayı gerektiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version