Ford‘un mevcut minivan modellerini satın almak için fırsat kollayanlara kötü haber: Ford Avrupa’dan yapılan son açıklama C-Max ve Grand C-Max modellerinin üretiminin sonlanacağı belirtildi. Buna göre MAV segmentindeki araçların Almanya’da gerçekleştirilen üretimine 2019’un ikinci çeyreğinden sonra devam edilmeyecek.

Daha kârlı segmentlere odaklanacaklar

Amerikan markasının Avrupa birimi tarafından alınan bu stratejik karar, daha çok kâr getiren alanlara yatırım yapma doğrultusunda alınmış.

Nitekim Ford Avrupa‘nın en çok sattığı araç tiplerine baktığımız zaman da Ford Focus‘un yanı sıra bu modelin daha üst varyantları olan Wagon, Active ve ST karşımıza çıkıyor.

Alınan bu radikal karar Ford-Werke GmbH‘ın basın açıklamasında “Ford’un Almanya’daki iş operasyonlarını yapılandırmak, verimliliğini arttırmak ve kâr marjını yükseltmek doğrultusunda bu kararı almış bulunuyoruz” sözleriyle duyuruldu. Tıpkı Ford’un ABD’de yaptığı gibi, markanın Avrupa kolu da kârlılığın yüksek olduğu segmentlere para yatırarak ürün gamına şekil vermeyi tercih etmiş oldu.

Modellere olan talep bıçak gibi kesildi

Yine basın açıklamasına baktığımızda Ford’un C-Max ve Grand C-Max modellerine müşteri talebinin keskin bir şekilde düştüğünü ifade ettiğini görebiliyoruz. Öyle ki şirket en sonunda Almanya’da bulunan Saarlouis fabrikasında bahsi geçen minivan modellerinin üretimini durdurmak zorunda kalmış.

Bantta çalışan işçilere de bu kararla ilgili bilgilendirme yapılmış. Artık araba üretilmediği için de fabrikadaki gece vardiyasına son verilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version