Ford‘un bir döneme damgasını vuran ancak ülkemizde çok satılmayan Bronco modelini yenileyerek “Baby Bronco” adıyla piyasaya süreceğine dair kuvvetli bir beklenti var. Ancak ABD’li otomobil üreticisinin adının anıldığı tek isim bununla sınırlı değil. Avustralya menşeli Go Auto sitesinin keşfettiği yeni bir patent başvurusu, Ford’un “Puma” isminin tescili için gerekli belgeleri yetkili mercilere ilettiğini ortaya çıkardı.

Son 30 gün içinde başvurusu yapıldığı belirtilen patentlerin biri Avustralya, diğeri ise Yeni Zelanda sınırlarını kapsıyor. Patent başvuru formundaki doldurulan “Sağlanan mal ve hizmetler” kısmına ise Ford yetkilileri şunları yazmış: Motorlu kara taşıtları, otomobiller, pikap kamyonetler, yük kamyonları, dört kapılı arabalar, SUV’lar ve bu araçların parçaları.

Bronco, Puma mı olacak?

Tüm bunlar Ford’un Bronco isimli SUV modelini bahsi geçen pazarlarda Puma adı altında piyasaya sürebileceğinin işaretçisi olarak yorumlandı.

Oysa Ford camiası Puma ismine pek de yabancı sayılmaz. Fiesta üzerine geliştirilen Puma isimli bir coupe modeli 1997 ila 2002 yılları arasında Avrupa kıtası genelinde satışa sunulmuştu. Sadece 5 yıl satışta kalmasına rağmen Puma bir dizi ödül kazanmayı başarmıştı.

Efsane geri mi dönüyor?

Honda CR-Z ve Hyundai Veloster gibi küçük coupe modellerinin bir bir piyasaya sürüldüğü şu günlerde Ford’un Puma modeline yeniden hayat öpücüğü vereceğine dair kuvvetli bir beklenti oluşmuş durumda. Bu arada ABD’li üreticinin Puma isminin Avrupa genelindeki tüm haklarını 2025’e kadar elinde tuttuğunu da not düşmüş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version