Her ne kadar ülkemizde bu minvalde bir girişim henüz bulunmuyor olsa da, elektrikli scooter paylaşım uygulamalarına ABD’de sıklıkla rastlayabilmek mümkün. Öyle ki Uber ve Lyft gibi çeşitli taksi çağırma servisleri de elektrikli scooter modellerini araç filolarına dahil etmiş bulunuyorlar.

ABD’nin yanı sıra Avrupa kıtası genelinde de hızla yayılan scooterla ulaşımın bu kadar popüler olmasının sebebi, kullanıcılara sağlanan müthiş kolaylık. Akıllı telefonla aracın kilidini açarak harekete geçen müşteriler, diledikleri yere scooterlarını park ederek günlük işlerini halledebiliyorlar.

Ford harekete geçti

Şimdilerdeyse E-Scooter modelleri ABD’li otomobil üreticisi Ford’un yeni hamlesiyle tekrardan gündeme geldi. E-Scooter paylaşım girişimini satın aldığını duyuran Ford meraklı bakışları üzerine çekmeyi başardı.

Aslına bakılırsa bu pek de şaşırtıcısı sayılmaz, çünkü Ford’un Spin ismindeki bu yeni girişimi satın alacağının dedikodusu uzun süredir yapılıyordu. Nihayet Ford, Spin’i bünyesine kattığını doğruladı. Ancak satın alma kararına ilişkin detayları açıklamaktan da kaçındı.

13 şehirde aktif olarak kullanılıyor

İlk etapta sadece ABD içinde hizmet veren Spin, ülkenin 13 farklı şehrinde aktif olarak kullanılabiliyor. Scooter kiralamak isteyenlerden sadece 1 dolar ücret talep eden girişim, sonrasını dakikası 15 sent olacak şekilde faturalandırıyor. Kullanıcılar istedikleri süre boyunca, paraları yettiğince elektrikli scooter kullanmayı sürdürebiliyorlar.

Güçlü Ford fimasının bünyesine geçen Spin artık faaliyetlerine hız ve çeşitlilik kazandırarak ABD’nin yanı sıra çeşitli Avrupa şehirlerinde de karşımıza çıkabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version