ABD’li otomobil devi Ford’un elektrikli arabaları için Çin menşeli batarya tedarikçisi BYD’den pil alacağı ortaya çıktı. Reuters’te yer alan haberde Çin hükümetinin Sanayi ve İletişim Bakanlığı’nın (MIIT) web sitesinde bulunan bir belge kaynak gösterildi.

Arabalar Changan Automobile tarafından üretilecek

Bu arada BYD’den alınan pillerden güç alacak arabaların tamamı Çin’de üretilecek ve Ford’un yerel ortak girişimi Changan Automobile imzasını taşıyacak. Bu şirket halihazırda plug-in hibrid model üretimine başlamak için hükümetten onay bekliyor.

Bahsi geçen bakanlık sitesinde keşfedilen belgede BYD’nin Ford’a başka bileşenler de tedarik edeceği bilgisi yer aldı. Buna göre pil tüketimini ve akımı dengeleyen güç yönetim cihazları yine BYD’den alınacak.

Ford anlaşması BYD için bir ilk

Çin menşeli BYD firmasının Ford ile anlaşmaya varması, batarya tedarikçisinin önde gelen uluslararası otomobil üreticisiyle yaptığı ilk anlaşma olma özelliğini de taşıyor. Ford ise 2021 yılının sonuna doğru 30 tane yeni veya yeniden tasarlanmış modelini Çin’de satışa sunma niyetinde. Bunların yaklaşık 3’te 1’i tamamen elektrikle çalışan arabalar olacak.

Malum, Çin dünyanın en büyük otomobil pazarı olmasıyla Ford gibi dev üreticilerin iştahını kabartıyor.

Hatırlanacağı üzere bu yıl Mart ayının ilk günlerinde BYD, Blade adını taşıyan yeni güvenli batarya bileşenini duyurmuştu. Üzerine çivi çakıldığında, yüksekten düştüğünde ve hatta yakıldığında dahi sıcaklığını korumayı başaran bu pil yeni çıkacak olan Han EV isimli elektrikli modelde kullanılacaktı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version