ABD’deki yetkili Ford bayilerinden birine ait olduğu iddia edilen bir broşürde yer alan rakamlara göre otomobil üreticisi çıkışı merakla beklenen elektrikli Mustang Mach-E modelinin fiyatında ciddi indirime gidiyor. Sızdırılan ve yabancı otomobil bloglarında yer alan bu broşüre göre tüm Premium paket Mach-E’lerin fiyatında 3 bin dolar kadar indirim yapılmış. CA Route 1 modellerinde yapılan indirim ise 2 bin dolar seviyesinde.

Bunun dışında Select ve First Edition modellerinin fiyatı ise 1000 dolar kadar ucuzlamış. Bu broşürü doğru kabul edersek Select RWD (Arkadan itişli) Mach-E’nin fiyatı 42 bin 895 dolardan başlayacak. Select AWD (Sürekli dört çeker) modelin baz ücreti ise 45 bin 595 dolar olacak. Mach-E CA Route 1 RWD için belirlenen fiyat ise 49 bin 800 dolar seviyesinde.

En pahalı paket 58 bin dolar

Tabii bu modellerin daha üst paketleri de yok değil. Premium RWD veya AWD’nin fiyatları sırasıyla 47 bin ve 49 bin 700 dolara kadar çıkıyor. Bu rakamların 3 bin dolar indirimli fiyat olduğunu belirtmekte fayda var. First Edition paketinin ücreti 58 bin 300 dolar olarak belirlenmiş.

İşin güzel tarafı 29 Eylül 2020’den önce faturası kesilen arabalar indirimli fiyat üzerinden yeniden faturalandırılacak. Yani indirim müşteriye yansıtılacak.

Ford müşterilerini mağdur etmiyor

Bu uygulama Ford tarafından “Otomatik fiyat koruma” olarak adlandırılıyor ve 29 Eylül öncesinde verilen tüm siparişleri kapsıyor. Mach-E’yi daha yüksek fiyattan satın almış olan müşteriler kendi lehine fiyat değişimlerinden faydalanabiliyorlar.

Keşke aynısı Türkiye’de de olsa!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version