ABD’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Ford, engelli vatandaşların acil olmayan tıbbi ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan GoRide hizmetini geçtiğimiz sene faaliyete geçirmişti. Aradan geçen süre zarfında GoRide sürekli olarak ABD genelindeki aktif hizmet ağını genişletti ve birçok farklı şehirde insanların hayatını kolaylaştırmayı sürdürdü.

Hizmet ağı ABD’nin tümünü kapsayacak

Bugün geldiğimiz noktada ise GoRide’ın faaliyetlerini ABD’nin tüm şehirlerine yayılacağı bilgisini kamuoyuyla paylaştı. 40 farklı şehirde daha hizmet vermeye başlayacak olan servis, Michigan ve Toledo‘da test sürüşlerine çok kısa süre içerisinde start vermeye hazırlanıyor.

Şirketin CEO’su Minyang Jiang konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Engelli ve yaşlı insanların ihtiyaçları kritik bir şekilde artıyor olmasına rağmen sağlıklı ve sürdürülebilir bir taşımacılık hizmetine ulaşmaları hala çok zor. Keza kendi hallerini anlayabilecek, eğitimli sürücülere ulaşmaları pek mümkün değil. GoRide bu açığı kapatmak için var” dedi.

Artık randevuları kaçırmak yok!

GoRide ile Ford, randevularına zamanında yetişmek isteyen ihtiyaç sahibi yolculara taşımacılık hizmeti sağlıyor. Özel ihtiyaçlar doğrultusunda modifiye edilmiş Ford Transit marka minibüsleri kullanan sürücülerin ise tamamı eğitimli. Tekerlekli sandalye gibi özel ekipmanları kullanma noktasında uzmanlık kazanmış durumdalar.

Ford’un açıklaması servisin şimdilerde Dayton, Cincinnati, Cleveland ve Ohio eyaletindeki Columbus  şehirlerinde faaliyete geçeceği yönünde. Yıl sonuna doğru ise kapsama ağı içerisine Florida da dahil olacak. 2020’ye gelindiğinde ise servis aralarında California, Louisiana, Texas ve Kuzey Carolina‘nın olduğu farklı eyaletlerde hizmet vermeye başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version