Bugüne dek otomobil dünyasının en çok satan ve fenomen haline gelen araçlardan biri, Ford’un F-150 isimli kamyonet modeli.

Ancak bugün aldığımız bir habere göre ABD’li otomobil üreticisi, F-150 modelinin üretimine tedarik zincirinde yaşanan çeşitli aksaklıklardan ötürü ara vermek zorunda kaldı. Bu aksaklığa ise tedarikçi firmanın fabrikasında meydana gelen büyük yangın gerekçe gösterildi. Öyle ki aynı yangın diğer otomobil markalarının da üretimlerini yavaşlatmaya veya durdurmaya zorlamış bulunuyor.

ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Eaton Rapids şehrinde bulunan ve yangında ağır hasar gören fabrika, Meridian Magnezyum Ürünleri adlı şirkete ait. Şu aşamada Ford cephesinden F-150 üretiminin ne kadar süreliğine askıya alındığına dair bir açıklama yapılmış değil. Tahminler en az birkaç gün boyunca daha F-150’lerin üretim bandından inemeyeceği yönünde.

Üretimin bir an önce başlaması hedefleniyor

Ayrıca F-150 modelinin yanı sıra Super Duty kamyonetlerin üretimine de ara verildi. An itibariyle Ford, Meridian firmasıyla beraber çalışarak yangında küle dönen fabrikadaki teçhizatları kurtarmayı planlıyor. Üretimin bir an önce başlaması için çalışmalar devam ediyor.

Fabrikası yanan Meridian Magnezyum Ürünleri, dünyanın en büyük magnezyum bileşenli otomobil parçası tedarikçisi olarak biliniyor. Tedarikçinin asıl sahibi Çin menşeli Wanfeng Auto Holding isimli dev şirket.

Diğer araçları da etkiledi

Üretimin askıya alınması, muhtemelen Ford’un 2018 yılının ikinci çeyreği için finansal sonuçlarını da olumsuz etkileyecek. Çünkü Chrysler Pacifica minivan modelinden tutun, GMC Savana ve Chevrolet Express van modellerinde de ciddi parça sıkıntısı mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version