ABD’li otomotiv devi Ford‘un Türkiye kamyonet pazarında ciddi pay sahibi olduğunu söyleyebilmek ne yazık ki mümkün değil. Firmanın izlediği fahiş fiyat politikası bunda büyük etki sahibi olabilir, ancak ilginç bir şekilde Ford kendi memleketi başka olmak üzere birçok farklı pazarda ciddi miktarda kamyonet satışına imza atıyor. Nitekim son açıklanan rakamlar, Ford Motor Co.‘nun tüm dünya genelinde F Serisi kamyonetlerden yaklaşık 1.1 milyon adet sattığını gösterdi.

Kamyonetlerin çoğu ABD’de satıldı

Detroit News‘te yer alan ve Ford sözcüsü Mike Levine‘in açıklamalarını kaynak gösteren habere göre Dearborn menşeli otomobil markası, 2018 yılında ABD genelinde satılan kamyonetlerin büyük çoğunluğunu ABD’li alıcılara teslim etti.

Bir önceki yıla kıyasla satışlarda yüzde 1.4’lük bir artış kaydeden Ford, toplamda 909 bin 330 adet F Serisi kamyonetin yeni sahiplerine kavuşmasını sağladı.

Öte yandan Levine, Ford’un kamyonet satışında aktif olduğu ABD dışındaki pazarların başında Kanada’nın yanı sıra çeşitli Ortadoğu ülkeleri ve Çin’in geldiği bilgisini de paylaştı. F Serisi‘nin haricinde Raptor isimli off-road aracı da özellikle Çin’de hatırı sayılır satış rakamlarına ulaşmış bulunuyor.

Ford’un kasası doldu taştı!

1 milyondan fazla kamyonet satışı gerçekleştiren Ford, bu satışlar sayesinde 50 milyar dolardan fazla para kazandı. Bu yönüyle F Serisi (F-150, F-250, F-350 ve F-450) çeşitli analistler ve yatırımcılara göre Ford tarafından üretilen en değerli model olarak görülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version