Ford Motor şirketinden dün yapılan açıklamada dev otomobil üreticisinin önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren yeni giriş seviyesi SUV modelini Çin’de satışa çıkaracağı bilgisi paylaşıldı. Yerel bir otomobil firmasıyla ortaklaşa geliştirilecek olan bu modelle ABD’li otomobil üreticisinin amacı dünyanın en büyük otomobil pazarında giderek azalan satış rakamlarını eski seviyesine tekrar çekmek.

Modelin ismi belli oldu

Bu arada bahsi geçen giriş seviyesi SUV’un ismi de belli oldu. Toplamda 3 farklı güç ünitesine ev sahipliği yapması planlanan Ford Territory isimli model Çinli Jiangling Motors Corp (JMC) ile ortaklaşa geliştirilecek. Çin’de giderek yükselen plug-in hibrid trendine Ford Territory de katılacak.

Hatırlanacağı üzere Ford’un 2025’e kadar 50 adet yeni veya tasarımı makyajlanmış aracı piyasaya sürme planı vardı. Yeni çıkan SUV da bu plan ve program dahilinde geliştirildi. Önümüzdeki yıldan itibaren Territory‘nin yenilenen Ford Focus‘la beraber Çin genelindeki yetkili satış noktalarında yer alması bekleniyor.

Çinli rakipleriyle mücadeleye hazır

Territory isimli SUV modeliyle Ford, önde gelen Çinli otomobil markalarıyla mücadele edebilecek. Geely ve Great Wall Motor gibi birçok firma hem kaliteli, hem de ucuz fiyatlı kompakt SUV modelleriyle pazarı domine etmiş durumdalar.

Ford şu anada kadar Territory modeli için özel bir fiyatlama stratejisi duyurmuş değil. Ancak sektöre yakın isimler yeni arabanın 150 bin Yuan, yani yaklaşık 21 bin 990 dolara satılacağını tahmin ediyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version