Amerika Birleşik Devletleri’nin teksas eyaletinde olan bir modifiye firması Hennessey , pek çok ve çeşitli süper muscle otomobillere bugüne kadar birçok modifiye gerçekleştirdi. Bunlar arasında en akılda kalıcı ve etkileyici olan Hennessey VelociRaptor adlı araç olmuştur.

Hennessey firması bir Ford Raptor’a V8 motor ve fazladan bir aks entegre ederek ortaya 6×6’lık canavar bir pick-up koymuştu. Gelen bir habere göre Hennessey, yakın zamanda Ford GT süper otomobiline pek modifiye yapamayacak.

Motor Authority isimli bir kaynağın haberine göre, Hennessey’in kurucusu ve CEO’su olan John Hennessey’in kendi garajında bir Ford GT bulunduğu için bu konudaki fikrine fazlasıyla güveniliyor. Kendisi bu açıklaması doğrultusunda Ford GT’nin orjinal 3.5 litrelik V6 motorunun gayet yeterli olduğunuda vurgulamayı ihmal etmemiş.

Fakat yinede bir V8 motorunun bu aracı daha ileriye taşıyacağını belirterek, ne yazık ki bunun mümkün olmadığını, çünkü bir V8 motorun aracın kaput kısmına sığdırılamayacağını söylemiş. Çünkü Ford GT’nin kaput kısmında aerodinamik amaçlarla gerçekleştirilmiş kıvrım ve oyuntular buna izin vermiyormuş.

Aslında Hennessey, V8 veya daha çok silindir hacmi barındıran bir motoru planlarsa bu planı gayet gerçekleştirebilir. Çünkü firmanın yetenekleri ve imkanları oldukça geniş buna bağlı olarakta aracın kaput kısmını tekrar düzenleyebilir. Hatta Hennessey’in CEO’su bir V8 motoru Ford GT’ye sığdırabileceklerini ancak bunun bir hayli maliyetli ve emek gerektiren bir işlem olacağını belirtiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version