Otomobil tarihinin en çok satan arabaları listesinde üst sıralarda yer alan F-150 kamyonet modelinin hibrid motorlu versiyonunu satışa hazır hale getirmeye çalışan Ford, aracın en az benzinli veya dizel motorlu olanları gibi dayanıklı olduğundan emin olmak için işkence gibi dayanıklılık testleri hazırlamış.

Ford’un YouTube kanalındın yayınlanan videoda 2021 F-150 PowerBoost hibrid modelinin geçtiği zorlu testlerin tümü görülebiliyor. Benzinli ve elektrikli olmak üzere iki motora ev sahipliği yapan aracın kendisinin yanı sıra PowerBoost Hybrid sistemi de ayrı olarak stres testlerinden geçiriliyor.

F-150 programının baş mühendisi Craig Schmatz videoda “İnsanlar hibrid arabalar söz konusu olduğunda dayanıklılık veya sertlik gibi kriterler akıllarına gelmiyor. Bu önyargıyı değiştirmek üzereyiz” diyor.

Çöl ortamında gerçekleştirilen testte hibrid kamyonet modeli inanılmaz dik yokuşları çıkıyor, yokuşta geri geri gidiyor, suya ve çamura giriyor, hatta kumlu arazide yüksek hızda gidiyor. Zorlu hava şartları ve farklı zeminlerde başarılı iş çıkaran arabanın batarya bileşenlerinin güvenliğini sağlamak da önemli bir kriter elbette.

Bunun için Ford arabada yer alan sıvı soğutmalı 1.5 kWh lityum iyon bataryayı özel testlere tabi tutuyor. Özel bir titreşim sistemi inşa eden ABD’li otomobil devi günlük kullanımda oluşacak titreşim ve sarsıntıların batarya bileşenlerine zarar verip vermeyeceğini test etmiş.

Ortaya çıkan sonuç ise bizim gördüğümüz ve Ford yetkililerinin videoda da açıkladığı üzere gayet iyi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version