Ford, anavatanı ABD pazarı için Fusion sedan modelinin yeni jenerasyonunu geliştirmek gibi bir planı olmadığını daha önce de netleştirmişti. Fusion‘un yenilenmeyeceğinin kesinlik kazanmasıyla birlikte gözler aracın Avrupalı küçük kardeşi Mondeo‘ya çevrilmişti. Bugün elde ettiğimiz bir bilgi ise beklendiği üzere Mondeo‘nun yeni modelinin piyasaya sürülmeyeceğine işaret ediyor.

Mondeo’yu başka modeller takip edecek

Aslına bakılırsa bundan bir süre önce Ford’un sözcüsü “Ford Mondeo, Avrupa’daki ürün gamımızın önemli bir parçası olmayı sürdürüyor” açıklamasında bulunmuştu. Ancak görünüşe göre Ford fikrini değiştirmiş ve ülkemizde daha çok “aile aracı” olarak kullanılan Mondeo’nun kalemini kırmış durumda.

Telegraph‘ta yer alan haberde ABD’li otomobil üreticisinin mevcut Mondeo modellerinin üretimine son verip Avrupa kıtası genelindeki giderlerini kısmanın peşinde olduğu belirtildi. Üstelik model yelpazesindeki tenkisat sadece Mondeo ile de sınırlı kalmayacak. S-Max ve Galaxy isimli MPV modelleri de daha fazla SUV ve crossover araca yer açabilmek için üretimden kaldırılabilir.

25 milyar dolar tasarruf hedefleniyor

Önümüzdeki 4-5 yıllık süre zarfında Ford en az 25 milyar dolar tasarruf yapmayı kendine hedef olarak belirlemiş. Bunun için mühendislik, pazarlama, üretim ve satış sonrası destek gibi kalemlerde giderlerin azaltılması gerekiyor. İngiltere, Almanya ve İspanya‘daki Ford fabrikalarında çalışan 24 bin kadar işçinin işine son verilmesi de bu önlemler kapsamında gündeme gelebilir.

Ülkemizde de fabrikası bulunan Ford’un Türkiye için ne tür planları olduğu şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version