Amerikan otomotiv devi Ford tarihin en ikonik modelleri arasında yer alan Mustang’in Mach-E GT adını taşıyan elektrikli versiyonu için çalışmalarını hızlandırdı. 2021 yılında satışa sunulması planlanan arabayla ilgili birçok detay zaman içinde gün yüzüne çıktı, en son geçen sene menzil değerini öğrenmiştik. Aynı şekilde Mach-E GT’nin 459 beygir güce sahip olduğunu da öğrenmiştik.

Bu yüksek beygir gücü sürekli dört çeker olan arabadaki iki elektrikli motor tarafından sağlanıyor. Öte yandan “Extended Range” yani “Uzatılmış Menzil” paketiyle 378 kilometre menzil değeri elde edilebilecek. Standart olarak Magneride Süspansiyon sisteminin arabada yer alacağı bilgisi ise geçen sene Kasım ayında açıklanmıştı.

Fakat tüm bu açıklamalara ve ipuçlarına rağmen Ford, Mustang Mach-E GT modelinin ivmelenmesine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmamıştı. Bunun için bu güne dek beklememiz gerekti. Nihayet çıkışı merakla beklenen arabanın 0’dan 100 km/s hıza kaç saniyede çıktığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Açıklanan resmî verilere göre Mustang Mach-E GT’nin ibresinin 100 km/s hıza vurma yalnızca 3.7 saniye sürüyor. Bu hızlanma değeriyle araba Tesla Model Y Performance ile eşitlenmiş. Aynı zamanda aracın çıkabileceği en yüksek hız 200 km/s olarak sınırlandırılmış.

Tabii yukarıdaki veri aracın Performance paketi için geçerli. Uzatılmış Menzil bataryasına sahip sürekli dört çeker standart Mach-E’nin 100 km/s hıza ulaşması ise 5.1 saniye sürecek. Her iki modelin de fiyatı şuan için bilinmezliğini koruyor. Keza kesin çıkış tarihi de.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version