Ford, Mustang Mach-E tam elektrikli crossover modelinin küçük bir versiyonunu geliştirmek üzere kolları sıvamış durumda. Her ne kadar tamamen Ford bünyesinde geliştirilen bir platforma ev sahipliği yapıyor olsa da ABD’li otomobil devi, Mach-E’nin küçük kardeşini geliştirirken Volkswagen’den yardım almaya karar vermiş durumda. Kasım ayında görücüye çıkan 2020 model Mustang Mach-E, efsane haline gelen Mustang’in SUV’a dönüşmüş formu olarak nitelenebilir.

Tıpkı Volkswagen gibi Ford da modellerini birbir elektrikliye dönüştürmek için AR&GE’ye milyonlarca dolar yatırım yapıyor. Kamyonet üretimine de ağırlık veren marka, öncelikli kataloğundaki sedan ve hacthback modellerini elektrikliye dönüştürecek. SUV ve crossover modelleri sonradan bu araçları takip edecek.

Mustang coupe modelinden ilham alınarak tasarlanan ve aynı tasarım çizgilerini muhafaza eden Mustang Mach-E 5 koltuklu bir SUV. Mustang’den daha fazla iç hacme ve bagaj taşıma kapasitesine sahip olan araç, 2020’nin sonlarına doğru alıcılara teslim edilecek.

MEB platformunu kullanabilir

An itibariyle Ford’un Mach-E’nin daha küçük bir versiyonunu geliştirmek için Volkswagen’in MEB platformunu kullanabileceği konuşuluyor. Yeni VW ID.3 hatchback modelinde kullanılan bu platform aynı VW’nin yanı sıra Audi ve grup bünyesindeki diğer araçlarda da kullanılabilecek.

Bu noktada Ford’un tercihini MEB’den yana kullanmasının sebebi, bu platformun birçok farklı araçta sorunsuz kullanılabiliyor olması. 7 koltuklu SUV’lardan tutun küçük hatchback modellerine kadar hemen her araba MEB platformu üzerine yükselebiliyor. Masrafları kısmak ve üretim sürecini hızlandırmak için MEB platformunu kullanmak Ford için daha mantıklı olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version