Ford’un ürün gamına yeni dahil ettiği Mustang Shelby GT500 otomotiv editörlerinden ve Mustang hayranlarından geçer not almayı başarmış durumda. Bilmeyenler için hemen belirtelim, 5.2 litrelik V8 motorun kullanıldığı araç 760 beygir güç üretiyor.

Şimdilerde ise ABD’li otomobil devi, aracın satın alan müşterilerini bu performans canavarı modelin nasıl verimli kontrol edilmesi gerektiğini öğretmek için Ford Performance Yarış Okulu’na davet ediyor. Kuzey Carolina bölgesinde bulunan ve NASCAR yarışlarının da düzenlendiği Charlotte Pisti’nde düzenlenecek olan GT500 Track Attack isimli yeni kursta katılımcılara birebir eğitim verilecek.

Aslına bakılırsa Ford, bu yılın ortalarında GT500 Track Attack kursunu düzenleyeceğini ve müşterileri için yeni bir performans okulu merkezi kurmayı planladığını duyurmuştu. Nihayet bu plan gerçeğe dönüşmüş oldu. Buna göre sınıf ortamında verilecek olan teorik eğitimin ardından katılımcılar hem yola çıkacak, hem de drag yarışı yapacaklar.

Verilen diğer kursların yanı sıra GT500 modeli için ayrı bir derslik açılması pek de sürpriz sayılmaz. Çünkü Ford daha önce de diğer performans odaklı modelleri için aynı şeyi yapmıştı. Aralarında Mustang Shelby GT350, Focus RS, Focus ve Fiesta ST sahipleri düzenlenen bu kurslara katılmış ve araçlarını daha güvenli kullanabilmek için gereken tecrübeyi kazanmışlardı.

Yeni düzenlenecek olan bu kursta ise araç sahipleri ilk olarak GT500’ün yetenekleri hakkında bilgilendirilecek, ardından modeli nasıl kullanıp üretilen gücü nasıl kontrol edebileceklerini öğrenecekler. Sadece 1 gün kadar sürecek olan eğitim yeterli gelmezse ek ücret ödeyip Mustang GT Performance Pack ile düzenlenecek olan ikinci gün eğitimine katılabilmek de mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version