Amerikan otomobil devi Ford, 2021 Mustang Mach 1 modelinin uzun süredir merak edilen fiyatını resmen açıkladı. Coupe modelinin sınırlı sayıda üretilecek olan özel versiyonun fiyatı da ayın şekilde kamuoyuyla paylaşıldı. Mustang Bullitt ve Shelby GT350 modelleri arasına konumlanacağını öğrendiğimiz Mach 1’de 5.0 litrelik 480 beygir güç üretebilen bir V8 motor kullanılmış.

Shelby GT350’de de karşımıza çıkan 6 ileri Tremec 3160 düz şanzımana ev sahipliği yapan arabanın vites geçiş aralıkları performans için kısa tutulmuş. Opsiyonel olarak müşterilerin 10 ileri otomatik şanzımana terfi edebilmeleri de mümkün tabii. Ancak bunun için yüklü bir miktarda ek ödeme yapmaları gerekecek. Otomatik şanzımana ek olarak güncellenmiş tork konvertörü ve özgün kalibrasyon avantajlarından da faydalanmış olacaklar.

Dış görünümünü incelediğimizde coupe modelinin ızgarasında orijinal Mustang Mach 1 modelini anımsatan yuvarlak halkaların konumlandırıldığını görüyoruz. 19 inç büyüklüğündeki siyah renkli alüminyum jantlar standart hale getirilmiş.

Geniş yanaklı lastikler sayesinde arabanın downforce değeri iyileştirilmiş. Özel tasarım arka spoylerin de katkısıyla araç Mustang GT’ye kıyasla yüzde 150 daha yüksek downforce değerine kavuşmuş. Yol tutuşunu arttıran bu etken virajlara güvenle girebilmeyi mümkün kılıyor.

Türkiye’ye geleceğini hiç sanmadığımız, hatta ihtimal dahi vermediğimiz Mustang Mach 1 ABD’de 52 bin 915 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulacak. Bu rakam Mustang Bullitt’e istenenden yaklaşık 4 bin dolar kadar daha fazla. Yine de model, Ford’un satışına son verdiği GT350’den biraz daha ucuza satılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version