Ford Avrupa geçtiğimiz gün Ford Ranger Thunder modelini görücüye çıkardı. Çok sevilen Ranger kamyonet modelinin Thunder isimli bu özel versiyonu yalnızca Avrupa kıtası genelinde satışa sunulacak. Dış görünüm itibariyle stok Ranger modelinden ayrılan Thunder versiyonunun motor tarafında da iyileştirmeler söz konusu. Araçtan ise toplamda 4 bin 500 adet üretilecek.

Ford Ranger modeli Avrupa’da ilk kez 1998 yılında satışa çıkmıştı. Arada geçen süre zarfında Thunder adını iki kez daha duyduk. Bunun ilki 2003’te tanıtılan Ranger Thunder idi. İkinci nesil Thunder ise 2009’da piyasaya çıktı. Bugün tanıtılan çiçeği burnundaki Thunder ise üçüncü nesil ve hiç olmadığı kadar agresif gözüküyor.

Raptor versiyonunun bir düşüğü olan Ranger Wildtrak Double Cab üzerine geliştirilen Thunder paketi, stok modelin daha üstünde performans sunan bir motora ev sahipliği yapıyor. 197 beygir güç üretebilen 3.2 L Duratorq 5 silindirli dizel motorun ve 6 ileri manuel vitesin aksine Thunder’de Raprtor’un motoru kullanılmış. 210 hp çift turboşarjlı 2.0 litrelik EcoBlue dizel motor 10 ileri otomatik şanzımanla ürettiği gücü tekerleklere aktarıyor.

Yalnızca tek renk seçeneği mevcut

Görünüşe göre Thunder yalnızca Deniz Grisi renk seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Aracın dışında bol miktarda kırmızı renk de kullanılmış. Karartılmış arka stop lambaları ve 18 inç çelik jantlar da ilk bakışta göze çarpıyor.

Yalnızca 4 bin 500 adet üretilecek kamyonetlerin bin 400 tanesi İngiltere’de satılacak. Fiyatı ise 40 bin 212 dolar olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version