ABD’li otomotiv üreticisi Ford, SUV araç segmentindeki en büyük rakibi General Motors’la artan rekabette güç kazanabilmek için SUV araç üretimini yüzde 25 oranında artırma kararı aldığını açıkladı. Şirketten bugün yapılan açıklamada Kentucky’deki fabrikaların SUV araç üretimine hız vereceği bilgisi paylaşıldı.

Benzin fiyatlarının giderek ucuzlaması sonucu ABD’de büyük motorlu ve cüsseli arabalara olan ilgi son dönemde yükseliyor. Otomobil firmalarının iştahını kabartan SUV pazarını domine etmek Ford için bu yüzden önemli.

Ford Expedition ve Lincoln Navigator

Şirketin Kentucky’deki kamyonet ve jip fabrikasını gezdiren Ford’un global operasyonlar başkanı Joe Hinrichs, yeni nesil Ford Expedition ve Lincoln Navigator modellerinin de bu fabrikada üretileceğini belirtti. Heinrich’e göre bu iki model oldukça yüksek getiriye sahip. Üretim kapasitesinin artması, Ford’un kârlılığı açısından ciddi önem taşıyor.

Öte yandan Expedition ve Navigator modelleri, halihazırda Ford’un satışını gerçekleştirdiği modeller arasındaki en yüksek fiyatlı arabalar. Geçtiğimiz yıl kârlılık oranı yüzde 3.7’ye küçülen Ford, General Motors ve Fiat Chrysler (FCA) grubunun yeni modellerini piyasaya sürmesiyle de zor günler geçirmişti.

Fabrikada 400 robot çalışacak!

Artan talebe yetişebilmek için üretim kapasitesini yüzde 25 oranında artırmak, Ford’a tamı tamına 25 milyon dolara mal olacak. Kentucky fabrikasına bugüne dek yapılan toplam yatırım miktarı böylece 925 milyon dolara çıkacak. Super Duty pickup modelinin de üretileceği fabrikada 400 robot çalışacak, bazı otomobil parçaları ise 3D yazıcılar aracılığıyla temin edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version