Son dönemde araba satın almak isteyen kişilerin tercihlerini SUV ve crossover modellerinden yana kullanması, ABD’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Ford başta olmak üzere birçok markayı sedan modellerin üretimine son vermeye zorlamış bulunuyor.

Bir dönemler ABD’de çok sevilen Taurus modelini artık üretmekten vazgeçen Ford, bu modelin makyajlanmış kasasını Çin’de görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bakalım 2020 model Ford Taurus’a yeni eklenen lüks paket seçeneği, Uzakdoğu Asya’daki müşterilerin gönlünü çelebilecek mi?

Changan-Ford ortaklığınca üretiliyor

Ford’un Çin’deki yerel ortağı Changan’la kurduğu Changan-Ford isimli şirket tarafından üretilen model, CD4 platformu üzerine inşa edilmiş. Ford Fusion ve Lincoln Continental‘de de aynı platformun kullanıldığını belirtmekte yarar var. Amerika’da satılan 2010 model Taurus’ta ise CD3 platformu kullanılıyordu.

2020 model yeni kasa Taurus’un ön ve arka aydınlatmalarında tamamen LED teknolojisi tercih edilmiş. Arka stop lambalarının arasında uzun, kromdan imal bir şerit çizgi bulunuyor artık. Keza ön taraftaki ızgarada da krom tercihi söz konusu. Yeni çıkan Vignale paketi ise Taurus’un en dolu donanımlarına ev sahipliği yapıyor.

Tek motor seçeneğiyle geliyor

Ford Taurus’u satın almak isteyenler için tek bir motor seçeneği söz konusu: 2.0 litrelik turbo benzinli motor. Ancak bu motor da farklı beygir güçlerine sahip. En performanslı olanı 245 beygir güç üretebiliyor.

Bir önceki Çinli Taurus modelinde 1.5 litrelik dört silindirli ve 2.7 litrelik EcoBoost V6 motor seçenekleri bulunuyordu.

Share.

1 Yorum

  1. komikmisiniz siz?? hem adamların telefon şirketini engelleyip batırmaya çalışın, üstelik sadece başarılı olup kendilerinden çok büyüdüğü için. hem de fordun bilmem kaç on sene evvel ürettiği aracı çinlilere satmayı hayal edin 😂😂😂😂

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version