SUV modellerine gösterilen ilgi dünya çapında artarken, sedan araçlar eski popülerliklerini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Bu duruma ayak uyduran üreticiler de ardı ardına yeni SUV ve crossover modellerini görücüye çıkarmayı sürdürüyor.

Ford ve Chevrolet gibi markalar da ürün gamlarını artan bu talep doğrultusunda güncellemek için düğmeye basmış bulunuyor.

Automotive News sitesinin muhabiri Nick Bunley, Ford’un ABD’de sattığı Taurus’unu ve Chevrolet’in de kompakt sedan modeli Cruze‘un son kez üretim bandından indirdiği haberini Twitter’dan duyurdu.

8 milyondan fazla satış adedini yakaladı

Arşivleri kurcaladığımızda Ford’un yayınladığı basın açıklamasına göre Şikago’daki fabrikada Taurus modelinin 34 yıl boyunca üretimde kaldığını ve bugüne dek 8 milyondan fazla aracın satıldığı bilgisine ulaşabiliyoruz.

Ford ABD’nin Başkanı Mark LaNeve ise basın mensuplarına verdiği demeçte “Taurus’u ilk üretmeye başladığımızda ciddi bir taban bulduk ve model gamımızdaki yeri için bu araca minnettarız” derken “Bu araçta yer alan yenilikler günümüz müşterilerine Ford Explorer ve geri kalan diğer modellerle sunulmaya devam edilecek” değerlendirmesinde de bulundu.

İşten çıkarma olmayacak

Bugün geldiğimiz noktada Taurus’un üretimi sonlanmış olabilir, ancak Ford Şikago‘daki fabrikasında çalışan işçileri istihdam etmeye devam edecek.

Aslına bakılırsa ABD’li otomobil devi 1 milyar dolar değerinde yeni bir yatırıma imza atarak fabrikada 500 kişiyi daha işe alacak, 2020 model Ford Explorer ve Ford Police Interceptor Utility modellerinin üretimini gerçekleştirecek.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version