Her sene düzenlenen Oscar ödülleri törenine Ford v Ferrari filminin iki ayrı kategoride aday gösterildiği haberini daha önce de sitemizden paylaşmıştık. Bugün ise Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen filmin hem en iyi ses düzenlemesi, hem de en iyi film düzenlemesi kategorilerinde ödüle layık görüldü. Böylelikle Ford v Ferrari filmi, bundan 53 yıl önce Oscar’dan ödülle ayrılan Grand Prix’in ardından ödül almayı başaran ilk film oldu.

Bahsi geçen ödüllerden ilkini Donald Sylvester alırken ikinci kategorideki ödülü Andrew Buckland ve Michael McCusker paylaştı. Geçtiğimiz hafta ikili zaten BAFTA ödülünü kazanmışlardı. Film ekibi aldıkları ödülleri adaylığı ıskalayan filmin yönetmeni James Mangold’a ithaf ederek güzel de bir jest yapmış oldular.

Bazı ülkelerde Le Mans ’66 adıyla gösterime giren film, Ford’un süper otomobil biriminin patron Carroll Shelby ile onun önde gelen sürücülerinden Ken Miles’ın hikayesini konu ediniyor. 24 saat süren ralli yarışına hazırlanmaları ve nihayetinde mücadeleden zaferle ayrılmalarını etkileyici bir şekilde işleyen filmin kategorisinde çok dişli rakipleri olduğunu belirtmekte yarar var. Bu filmlerden bazıları The Irishman, The Joker, 1917, Once Upon a Time… In Hollywood ve Star Wars: The Rise of Skywalker olarak sıralanabilir.

Bu arada film en iyi yapım ve en iyi ses mikserlemesi kategorisinde de aday gösterilmişti ancak Güney Kore yapımı Parasite bu kategorilerden zaferle ayrılan yapım oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version