Henüz izlememiş olanlar için spoiler vermeden tarif etmek gerekirse Ford v. Ferrari filmi, bir çoğumuzun isminden de anlayacağı üzere iki ünlü otomobil üreticisi arasındaki rekabeti konu alıyor. Dünyaca ünlü yarış pistlerinde yüksek performanslı araçların göz alıcı güzellikteki çekimlerini izleyebileceğiniz filmin senaryosu gerçekten çok sürükleyici. Keza oyuncu kadrosu da aynı şekilde. Christian Bale’in üst düzey bir oyunculuk sergilediğini söyleyebilmek mümkün.

Rakip filmler de çok güçlü

Ancak bunlar sadece araba dünyasıyla haşır neşir olan tutkunların fikir ve görüşleri değil gibi gözüküyor. Çünkü bizim çok sevdiğimiz bu film, Oscar’a “En iyi film” kategorisinde aday gösterildi. Filmin yarışacağı diğer yapımlar şu şekilde sıralanıyor:

The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Little Women
Marriage Story
1917
Once Upon a Time in Hollywood
Parasite

Bu arada filmin Türkçe altyazısını hemen aşağıdan izleyebilmeniz mümkün. Konu, oyuncular, karakterler ve senaryonun genel gidişatı hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Ford v. Ferrari’nin yarıştığı diğer filmler de çok başarılı ve gişe hasılatı noktasında üst sıradalar. Ancak iki otomobil markası arasındaki çekişmenin konu edindiği yapım başka üç dalda da Oscar adayı: En iyi ses düzenlemesi, en iyi ses mikslemesi ve en iyi film düzenlemesi.

Tüm bu kategorilerde ayrı ayrı birinciler seçilecek ve 9 Şubat tarihinde tüm dünyayla aynı zamanda ülkemizde de Oscar ödülüne layık görülen filmler kamuoyuna duyurulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version