Kurtlar Vadisi dizisinde Polat’ın Elif’e hediye ettiği üstü açık, kırmızı renkli arabanın modelini hatırlayanınız var mı? Evet, Ford Ka’dan bahsediyoruz. Bir döneme damgasını vuran ve ne yazık ki yeni modelleri artık Türkiye’ye ithal edilmeyen Ford Ka; şimdilerde yurtdışında makyajlanmış bir şekilde yeniden görücüye çıktı.

Bu kez Ford, Ka+ modelinin yanı sıra Ka+ Active adını verdiği yeni crossover modelini de tanıttı. Ka+ modeline kıyasla daha çok konfor ve sürüş asistanı yazılımlarına sahip olduğu belirtilen Ka+ Active, iç ve dış tasarımıyla da Ka+ modelinden farklılığını gösteriyor.

Araçlar SYNC 3 sistemiyle donatıldı

Yenilenen Ka+ ve Ka+ Active modellerinde Ford’un yeni geliştirdiği SYNC 3 iletişim ve araç içi eğlence sistemi konumlandırılmış. Buna ek olarak yağmuru otomatik algılayan silecekler ve kendiliğinden açılan ön farlar da dikkat çeken teknolojik yenilikler arasında.

Benzinli ve dizel motor seçenekleriyle geliyor

Üstelik Ford, her iki modelde de benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı seçeneği müşterilerine sunuyor. Ford’un yeni 1.2 litrelik üç silindirli Ti-VCT benzinli motoru ve 94 beygir gücündeki 1.5 litrelik TDCi dizel motoru, özellikle uzun mesafe kat edecek araç kullanıcılarını düşük yakıt sarfiyatıyla memnun etmeye aday.

 

Ka+ Active ile Ford, halihazırda satışı gerçekleştirilen ve çokça beğenilen Ka+ modelinin bir üst modelini pazara sunmuş oldu. Beş kapılı bu aracın dış hatları çok daha agresif bir görünüme kavuşmuş. Ön ızgara tasarımı, iç alan tasarımındaki ufak detaylar ve kullanılan teknik ekipman en üst kalitede.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version