Önde gelen otomobil üreticilerinden Ford’un üst düzey yönetiminde önemli bir değişiklik hayata geçirilecek. Buna göre Ford CEO’su Jim Hackett tam da markanın elektrikli model üretimine ağırlık vermeye başladığı bir dönemde emekliye ayrılacak.

Yerine gelecek isim belli oldu bile

2017’den bu yana CEO’luk görevini üstlenen Hackett görevi Mark Fields’ten almıştı. Şimdi ise kendisinin yerine Jim Farley geçecek. Farley bu zamana dek operasyon direktörü olarak Ford’un yönetim kademesinde yer alıyordu. 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle ise CEO koltuğuna Farley oturmaya başlayacak.

“Yarını Beraber Oluşturuyoruz” adı verilen önemli bir planın tam ortasındayken Hackett’in emekliye ayrılması biraz sürpriz oldu doğrusu. Elektrikli otomobiller ve akıllı teknolojilerin yanı sıra Bronco gibi efsane modellerin yenilenerek görücüye çıktığı bir dönemde bu oyuncu değişikliği analistleri şaşırttı denilebilir.

Bazı modellerin ipi çekildi

Hackett döneminde Ford önemli bir dizi karara da imza attı. Mesela sedan modelleri artık Kuzey Amerika bölgesinde satıştan çekildi. Bu pazarda kamyonet ve hafif ticari araçların yanı sıra SUV üretimine ağırlık veren markanın bu radikal kararından şimdiye dek geri adım atmadığını söyleyebilmek mümkün.

Fiesta, Focus, Fusion, C-Max ve Taurus modellerinin ipi çekildi mesela. Bunun yerine Escape ve Explorer gibi SUV’lar öne çıkarıldı. 2021 model F-150 kamyonet ve elektrikli crossover modeli Mustang Mach-E ile Ford’un yalnızca belli başlı segmentler için araba üreterek yoluna devam edeceği anlaşılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version