Elektrikli otomobillerin geleceğin önemli bir parçası olacağına dair kuvvetli bir inanış var. En azından insanların büyük çoğunluğu ilerde daha temiz ve yeşil bir dünyada yaşamak istediğinden emin.

Peki gerçekten elektrikli otomobillere sanıldığı kadar rağbet var mı? Dahası, benzin ve dizel gibi fosil yakıtlarla çalışan arabalara olan ilgi düşüş eğilimine girdi mi?

Bloomberg’de yer alan yeni bir habere göre bu sorunun cevabı “Evet”. Uluslararası Enerji Ajansı‘nın Dünya Enerji Görünümü başlıklı yeni raporunda fosil yakıtlı arabalara olan talebin azalmaya başladığı, bu boşluğu ise elektrikli modellerin kaplamaya başladığı belirtildi.

2020’lerin ortasında düşüş daha da şiddetlenecek

Yabancı basında hayli ses getiren raporda şu satırlara yer verildi:

2020’lerin ortalarına doğru arabalarda petrol ürünlerinin kullanımı ciddi manada azalacak. Ancak kamyon, uçak ve gemi gibi başka taşıma araçları için petrokimyasal yakıtların kullanımında artıştan söz edilebilir. Geleneksel araç filolarında yakıt verimliliğinin artması, dünya genelindeki günlük 3 milyon varillik ihtiyacın üç kat daha aza inmesine yol açabilir. 2040 yılına geldiğimizde ise 300 milyon elektrikli arabanın yollarda olması bekleniyor.

Yeni trend: Elektrikli!

İspanya, 2040 yılına gelindiğinde benzinli ve dizel otomobil satışlarını sonlandıracağını duyurdu. Tahmin edileceği üzere bu kararın arkasında çevre kirliliğini azaltmak ve elektrikli otomobillere ilgiyi arttırmak yatıyor.

Elektrikli araç teknolojisi o kadar çok sevildi ki, motor üreticisi Harley-Davidson dahi yeni nesil modellerinde fosil yakıt kullanımına son vermeye başladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version