Toyota bünyesindeki Gazoo Racing normalde günümüzün modern yarış arabalarını modifiye edip performans canavarına dönüştürmesiyle bilinen bir kuruluş.

Ancak firma son olarak “modern” tanımının çok uzağında olsa da muhteşem gözüken bir arabayı modifiye ederek gündeme geldi.  Restore edilen araba, 60’lı yılların ortalarında ilk kez düzenlenen Suzuka 500km yarışını birinci sırada bitiren klasik Toyota modelinden başkası değildi.

Sports 800 adını taşıyan bu araba 60’lı yıllarda yarış pistlerinin tozunu atması için çeşitli modifikasyon işlemlerine tabi tutulmuştu. Restore edildikten sonra bu modifikasyonlar daha da geliştirildi ve araba piste çıkmaya hazır hale geldi.

Ön ve arka tamponları yere iyice yakınlaştırılan aracın yol tutuşu kesinlikle başarılı. Güvenlik amaçlı hazırlanan roll bar ve yarış boyunca yolda kalmaması için genişletilen yakıt tankı ise cabası.

Aracın stok versiyonunda anemik 45 beygirlik düz çift motor yer alıyordu. Yeni bir karbüratör, manifold ve sıkıştırma desteğine sahip bileşenlerle Sports 800‘ün 70 beygir güce ulaşması mümkün kılınmış.

Restorasyona başlanmadan önce araba kesinlikle perişan bir haldeydi, ön kaput ve tamponu çürümeye yüz tutmuştu. Gazoo Racing‘in tecrübeli çalışan kadrosu el attıktan sonra modelin yüzde 50’ye yakın kısmı orijinal yedek parçalarla değiştirildi. Şasenin yere daha iyi yapışabilmesi için mevcut süspansiyonlar da yenilendi.

Sonuç itibariyle fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere sevimli mi sevimli, nostalji rüzgarı estiren bir model ortaya çıkmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version