Mercedes Benz markasını da bünyesinde barındıran Daimler AG grubunun yönetim kurulu başkanı Dieter Zetsche, 2018 yılında Türkiye genelinde 1.1 milyar dolarlık yatırım planını hayata geçireceklerini duyurdu. Türk mühendislerce geliştirilen yeni Tourismo otobüsü de bu planın bir parçası.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki 50. yılını kutlayan Mercedes Benz, bu yıl da yatırımlarına hız kazandırarak lüks otomobil pazarındaki payını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen otomobil fuarına katılan Zetsche, “Bizim için çok önemli bir pazar olan Türkiye’deki yöneticilerimizle çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ülkedeki yatırımlarımız büyüyerek devam edecek” açıklamasını yaptı.

2017’de rekor kırdı

Mercedes Benz Türk firması her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da rekor kırarak şehir içi otobüs ve kamyon pazarında liderliğini korudu. Ayrıca kamyon ihracatı da 2017’de yüzde 38 artış göstererek bugüne kadarki en yüksek rakamlara ulaştı.

Türkiye’de üretilen her üç kamyondan ikisi ve her iki otobüsten biri Mercedes Benz amblemini taşıdı. Ayrıca hafif ticari araç gamına dahil olan X-Class satışların da markanın en çok satışı gerçekleştirdiği pazar Türkiye oldu.

Tüm bunlara ek olarak Vito satışları da 2017’de rekor kırdı. Her açıdan 2017, Mercedes Benz için mükemmel bir yıl oldu.

48 bin araç premium araç sattı

Türkiye’de yolcu tipi araçlar satışlarında en büyük payı premium modeller oluşturuyor. Zorlu rekabet koşullarına rağmen Mercedes Benz geçtiğimiz yılı başarıyla kapatırken toplamda 48 bin 778 araç satışı gerçekleştirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version