Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Geely, sahibi olduğu Volvo’nun lüks elektrikli otomobil modelleriyle bilinen alt markası Polestar için yeni bir fabrika kurmayı planlıyor. Firmaya yakın kaynakların Reuters’e verdiği demeç sayesinde haberdar olduğumuz bu plana göre fabrika Çin’de yükselecek.

Buna göre Zhejiang Geely Holding Grubu, Chongqing şehrinin batısında yıllık 30 bin adet lüks elektrikli otomobil üretim kapasitesine sahip olması planlanan fabrika için kolları sıvamış bulunuyor. Ancak Geely ve Polestar konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

BMW ve Tesla’nın hamlelerine cevap niteliğinde

İlginç olan ise Geely’nin yeni fabrika kurma kararının BMW ve Tesla’nın dünyanın en büyük otomobil pazarında elektrikli otomobil üretimini genişletme planlarının hemen ardından alınmış oluşu. Çin’de kurulan fabrikalar sayesinde dev markalar önde gelen elektrikli otomobil bileşenlerini daha ucuza mal edebiliyorlar. Üretilen arabalar ise hem Çin iç pazarına, hem de dünyanın geri kalan bölgelerine satılıyor.

Hangzhou menşeli Geely ise Çin’in uluslararası arenada en iyi tanınan otomobil markalarından birisi. Volvo’nun yanı sıra Lotus’un da sahibi olan firma, Proton’un neredeyse yarısını elinde tutuyor. Daimler’in ise yüzde 9.7 hissesine sahip.

Chengdu’da Polestar 1 hibrid modelini üreten firma, Taizhou şehrinde ise Polestar 2 sedan modellerinin banttan inmesini sağlıyor. Firma şu sıralar ise bu yıl Çin’de düzenlenen otomobil fuarında ilk kez görücüye çıkan Precept modelinin üretimine başlamak için son rütuşları veriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version