Hyundai’nin ürettiği spor sedan modeli Genesis G70, anavatanı Güney Kore’deki otomotiv gazetecilerinin oluşturduğu birlik tarafından yılın otomobili ilan edildi.

Güney Kore Otomotiv Gazetecileri Birliği, geçtiğimiz yıl Güney Kore genelinde 300 adetten fazla satmayı başaran 55 modeli test etti. Test esnasında her bir aracı bakım, tasarım, ürün kalitesi, fonksiyon ve fiyat gibi belirli kriterlere göre puanlayan gazetecilerin “Yılın otomobili” seçimi Hyundai Genesis G70 oldu.

Diğer finalistler de açıklandı

Genesis G70, toplamda 7 puan üzerinden 6.72 puan almayı başararak test sonucunda diğer 5 finalisti geçmeyi başardı. G70’in bu kadar yüksek puan almasına sebep olarak tasarımı, sürüş performansı ve uygun fiyatı gösterildi.

G70’le yarışan diğer finalist modeller arasında BMW’nin yeni 5 serisi, Lexus LS500h, Volvo XC60, Mercedes-Benz’in yeni S-Class modeli ve Kia Stinger araçları yer aldı.

Güney Kore’de en iyi ithal araç olarak gösterilen BMW’nin 5 serisi aracı 7 üzerinden 5.96 puan almayı başardı. Alman otomotiv devinin lüks sedanı bu puanını performansına, marka değerine ve üreticiye duyulan güvene borçlu.

Ödül dağıtılan diğer kategori ve araçlar

Volvo XC60 ise yılın en iyi SUV’u seçilirken Kia Stinger en iyi tasarım ödülünü almaya hak kazandı. BMW’nin yeni M4 aracı ise performans kategorisinde birinci geldi. Yılın en yeşil aracı ise GM’nin gelişirdiği Chevrolet Bolt EV modeli oldu.

Çarşamba günü Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenlenecek olan törende ödüller her bir markanın temsilcilerine takdim edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version