Dünyanın dört bir yanındaki Subaru hayranları, geçtiğimiz yıl Kasım ayında şirketin Ascent isimli yeni SUV modelini tanıtmasıyla heyecanlanmıştı. Bu heyecan yersiz sayılmazdı, çünkü bu araç Subaru’nun ilk büyük SUV modeliydi.

Ülkemizde satılmayan model ABD’nin Indiana eyaletindeki Subaru fabrikasında üretildi. Aynı fabrikada Subaru’nun Outback, Legacy ve Impreza modelleri de üretim bandından inmeye devam ediyor.

Sadece 9 tanesi müşterilerin elindeydi

Ascent’in yurtdışında tavsiye edilen satış fiyatı 34 bin 145 dolar civarında. Ancak geçtiğimiz ay Subaru’nun adı Ascent SUV modelinin geri çağrılması haberiyle yeniden gündeme geldi. Ardından toplamda 293 adet Ascent geri çağrıldı.

İşin iyi tarafı, bu arabaların sadece 9’u müşterilere satılmıştı. Geri kalan tüm modeller Subaru bayilerinde satılmayı bekliyordu.

Geri çağırma kararına gerekçe olarak ise robot işçilerin B sütununda bazı önemli noktaları açmayı unutmaları gösterildi. Basit gibi görünüyor olsa da bu çok ciddi bir sorun.

Tüm araçlar hurda olacak

B sütunundaki ilgili noktalar erişilebilir olmadığı için Subaru yaptığı yeni duyuruda 9 araç sahibine çağrıda bulundu ve arabaları ücretini ödeyerek tekrar geri satın almayı teklif etti. Geri çağrılan 293 adet Subaru Ascent‘in ise imha edilerek hurdaya çıkarılacağı belirtildi. Fiyatı 30 bin doların üzerinde olan bir arabanın sonunun böyle olması üzücü.

Bu arada geri çağrılan 293 arabanın tamamı 13 ila 21 Temmuz tarihleri arasında üretilmiş. Aynı fabrikada aynı tarihte üretilen diğer arabalarda ise herhangi bir sorun tespit edilebilmiş değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version