General Motor, Koronavirüs salgını nedeniyle insanların kendilerini evlere kapattığı şu sıralar Maven isimli araç paylaşım uygulamasını sessiz sedasız sonlandırdı. Bu zamana dek yalnızca ABD ve Kanada genelinde kullanılabilen Maven uygulaması 2016 yılında hayata geçirilmişti.

‘Hepsi bir arada’ ücret politikası

Muadili diğer çoğu serviste olduğu gibi Maven de kullanıcıların ihtiyaç anında onlarca farklı araba modelini, uzun süreli kiralama veya satın alma yoluna gitmeden temin edebilmelerine imkân sunuyordu.

Günlük, saatlik ve hatta aylık kiralama seçeneklerinin tamamında sigorta, yakıt ve diğer masraflar birleştirilerek müşterinin karşısına çıkıyordu. Rakiplerinden farklı olarak ise Maven, GM modellerini kullanan insanların kendi arabalarını saatlik veya günlük kiralayabilmelerini de sağlıyordu.

Lyft ve Uber gibi şirketlerde çalışıp arabasıyla taksi hizmeti veren şoförler de Maven’in ağından faydalanabiliyordu. Uygulamanın kapsama alanı ABD için Los Angeles, San Francisco, San Diego, Detroit/Ann Arbor, Baltimore ve Washington DC idi. Kanada’da ise başkent Toronto’da Maven kullanılabiliyordu.

GM başka alanlara yönelecek

Alınan kapatılma kararına ilişkin SlashGear’a demeç veren GM İnovasyon Bölümü Başkanı Pamela Fletcher, “Kendi araç paylaşım uygulamamızı yöneterek inanılmaz derecede tecrübe kazandık. Maven sayesinde edindiğimiz bu tecrübeyi GM’nin başka alanlarındaki yatırımlarını büyütmek için kullanacağız” dedi.

Aslına bakılırsa Maven’in kapatılması gayet anlaşılabilir. Çünkü birçok insan aynı arabayı paylaştığı için Koronavirüs salgını nedeniyle kişisel hijyenle alakalı bazı sorunların doğma ihtimali her zaman vardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version