ABD’li otomobil devi General Motors, dünyanın en büyük otomobil pazarlarından Çin’de hayli güçlü bir pozisyonda. Bünyesinde birçok markayı barındıran firmanın başı ise şimdilerde tatsız bir “geri çağırma kararı” yüzünden darda. Daha önce de birçok farklı şirketin başına gelen bu durum GM’in hem itibarını sarsacak, hem de maddi anlamda kayba uğramasına yol açacak.

Arabalar 3 ayrı markaya ait

General Motors‘un Çin’deki ortak girişimi Shanghai GM, ülke genelinde satılan 3.3 milyon adet Buick, Chevrolet ve Cadillac aracını geri çağırma kararı alacağını duyurdu. Bugüne dek geri çağırma kararlarının büyük çoğunluğu hava yastıklarından kaynaklı olmuştu, ancak bu kez durum farklı.

Şirketten yapılan açıklamada 20 Ekim’den itibaren geri çağrılacak olan araçların süspansiyon sisteminde bir sorunun var olduğu, bu sorunun yetkili servisler eliyle ivedi bir şekilde düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

5 yıllık süre zarfında üretilen araçlar çağrılıyor

ABD’de olduğu gibi Çin’de de geri çağırma kararları hükümetle ortaklaşa yürütülüyor. 2013 ila 2018 yılları arasında üretilen arabaların geri çağırma kararı kapsamında bulunduğu bilgisi de yine hükümet kanadından paylaşıldı.

Her zaman olduğu gibi GM, etkilenen araç sahiplerine ulaşacak ve hiçbir şekilde ücret talep etmeden arızanın giderilmesini sağlayacak. Tabii bunun için müşterilerin yetkili servislerden randevu alması gerekecek.

Öte yandan GM Shanghai tarafından araç sahiplerine gönderilen bilgilendirme metninde arabalardaki mevcut süspansiyon sisteminin olağan dışı çalışma koşullarında deforme olabileceği, ancak bugüne dek bu arıza sebebiyle hiçbir kazanın raporlanmadığı da belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version