General Motors ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan Detroit-Hamtramck  fabrikasının ismini değiştirdi. Bugüne dek yalnızca fosil yakıtlı arabaların üretimini gerçekleştiren fabrikada artık bantlardan tamamen elektrikle çalışan modeller inecek. Yenilenen fabrikanın ismi ise Factory ZERO olarak belirlenmiş.

“ZERO” yani “Sıfır” kelimesinin fabrika isminde yer almasının sebebi, artık sıfır emisyon salınımı gerçekleştirecek GM Ultium platformu üzerine yükselen elektrikli modellerin üretilecek olması. Buna ek olarak üretim sürecinde “Sıfır” kaza ve aksaklık yaşanması hedefi de fabrikanın isminde kendine yer bulmuş.

Cruise Origin bu fabrikada üretilecek

Çok değil, geçtiğimiz gün GM sahipliğindeki otonom araç girişimi Cruise’un San Fransisco’da tamamen sürücüsüz seyahat izni aldığını haberleştirmiştik. Firma tarafından geliştirilen Cruise Origin modeli de Factory ZERO’da üretilecek.

Chevrolette Bolt modeli baz alınarak tasarlanan Origin’de direksiyon ve gaz pedalı gibi her arabadan aşina olduğumuz kontrol mekanizmaları mevcut değil. Bu yenilikçi modelin yanı sıra tamamen elektrikten güç alacak kamyonet modeli GMC Hummer EV de Factory ZERO’da banttan inecek.

GMC bu ayın sonuna doğru Hummer EV modelini görücüye çıkarmayı planlıyor olsa da seri üretime önümüzdeki yıl sonundan önce başlanması beklenmiyor.

2.2 milyar dolar yatırım yapıldı

Fabrikanın elektrikli otomobil üretimine hazır hale gelmesi için GM kelimenin tam manasıyla kesenin ağzını açmış durumda. Biraz sancılı geçeceğe benzeyen dönüşüm süreci için firma 2.2 milyar dolar bütçe ayırdığını açıklamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version