Satış rakamlarının sürekli düşüş göstermesinin ardından ABD’li otomobil üreticisi General Motors bugün yaptığı açıklamayla plug-in hibrid Chevrolet Volt modelinin üretimini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Buna rağmen arabanın üretimi 1 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek.

Aslında bu karar otomobil devinin Kuzey Amerika bölgesindeki araç üretim adedini sınırlama hedefi doğrultusunda alındı. GM şuan bölgedeki 3 fabrikayı kapatmak ve işçileri tatile çıkarmak için düğmeye basmış durumda.

İyi satmayan modellerin üretimi sona eriyor

General Motors’un tüm planı bununla da sınırlı değil. Bünyesindeki birkaç markanın pek iyi satmayan modellerinin üretiminin de durdurulması söz konusu. Bu sebepten ötürü firma Oshawa, Detroit ve Warren şehirlerindeki fabrikalarında üretime son verecek. Fabrikaların gelecekte ne olacağı ise halen bilinmezliğini koruyor. 

Öte yandan şirketten yapılan açıklamada 2020 yılına kadar nakit akışını 6 milyar dolara çıkartmak için 3 ila 3.8 milyar dolar arasında değişen maliyetlerde değişikliklerin hayata geçirileceği belirtildi.

İşçiler işten çıkarılıyor

GM’nin maaşlı çalışan personellerini birer birer izne çıkarması ise tepki çeken bir diğer gelişme. Mavi ve beyaz yakalı personel sayısını yüzde 15 oranında azaltma kararı alan firma ciddi manada tepki çekmiş durumda. Öyle ki Associated Press’in haberine göre bu karar sonucunda yaklaşık 14 bin fabrika işçisi ve beyaz yakalı çalışan işsiz kalacak. Bu çok ciddi bir rakam.

Bu, yaklaşık 10 sene kadar önce iflasını açıklamasından sonra General Motors’un Kuzey Amerika bölgesinde aldığı en büyük yapılanma kararı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version