ABD’nin en büyük otomobil üreticisi General Motors, Bechtel isimli bir şirketle işbirliğine giderek ülke genelinde Tesla’nın Supercharger şarj istasyonu ağına alternatif olmak için düğmeye bastı.

Volkswagen sahipliğindeki Electrify America’dan daha farklı bir strateji benimsemesi beklenen ikili yeni altyapı sistemlerini hayata geçirmek için yurtdışından yatırımcı aramaya başladı bile.

Üçüncü parti şirketlerle işbirliği sona erecek

Chevrolet ve Cadillac gibi birçok otomobil markasını bünyesinde barındıran GM’nin model gamında çeşitli elektrikli ve plug-in hibrid modeller yer alıyor. Ancak bugüne dek dev şirket kendi şarj ağı istasyonunu kurma noktasında çok geride kaldı. Bunun yerine ChargePoint ve EVgo gibi üçüncü parti altyapı sağlayıcılarıyla işbirliğine gitti, müşterilerini bu firmalara yönlendirdi.

GM tüm bu adımları atarken rakipleri de boş durmadı elbette. Mesela Tesla kendi şarj ağı istasyonu Supercharger’ları sadece ABD’de değil, Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine taşıdı. Elektrikli otomobil satın almak isteyenlerin aklını kurcalayan menzil sorunu bu şekilde giderilmiş oldu.

Öyle ki Tesla daha da ileri giderek Supercharger ağını yeni nesil v3 donanımlarıyla güncelledi ve daha kısa şarj sürelerini mümkün hale getirdi.

Volkswagen de atağa kalktı

Bu noktada GM’nin belki de en büyük rakiplerinden birisi Volkswagen Grubu olacak. Electrify America girişimiyle “dieselgate” skandalının oluşturduğu olumsuz imajı temizlemeye çalışan şirket, kurduğu istasyon ağıyla 350W’a kadar çıkabilen hızlarda batarya dolumu gerçekleştirebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version