ABD genelinde kamyonet pazarında süren rekabet şu sıralar hayli kızışmış durumda. Satış rakamlarının sürekli değişiklik göstermesinden ötürü Ford, General Motors ve Fiat Chrysler arasındaki bu yarışın kesin ve net bir galibi yok. Ancak 2019 yılının ilk çeyreği için 214 bin 611 adetlik satış grafiğiyle Ford’un F Serisi kamyonet modelleriyle yüzünün güldüğünü söyleyebilmek mümkün.

Rekabet iyiden iyiye kızıştı

İkinci sırayı hangi modelin alacağına ilişkin yarışı izlemek ise inanılmaz keyifli. Uzun süredir kamyonet satışlarında üçüncü sıradaki yerini koruyan Ram, 2018’in sonunda Chevrolet’i geçmeyi başarmıştı. Görünen o ki 2019’da da kaptığı koltuğu devretmemeye niyetli.

Tabii tüm bu değerler General Motors’un kamyonet satma yarışında hepten geri sıralarda kaldığı fikrini vermesin. Öyle ki grafikler bunun tam tersini gösteriyor. Dört kapılı çift kabin kamyonet üretimini 2019 yılında bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 20 oranında arttırmayı başaran GM, bugün yeni bir duyuru daha yaptı.

Kesenin ağzını açtılar

Buna göre şirket Indiana eyaletinin Fort Wayne şehrindeki fabrikasına 24 milyon dolar değerinde yeni bir yatırım yapma kararı aldı. Yeni yatırımlarla birlikte daha fazla Chevy Silverado ve GMC Sierra modellerini üretebilmek mümkün olacak.

Silverado ve Sierra modelleriyle yakaladığı başarılı satış grafiğini devam ettirmek isteyen GM’nin ilerleyen dönemde yeni güç üniteleri ve farklı konfigürasyon seçenekleriyle müşterilerin karşısına daha iddialı bir şekilde çıkması söz konusu olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version