Volkswagen’in yeni amiral gemisi modeli Golf MK8’in hedeflenen çıkış tarihi 24 Şubat 2020 olarak kayıtlara geçmişti. Fakat elimize ulaşan son bilgiler Alman otomobil devinin bu tarihi değiştirmek zorunda kalabileceğine işaret ediyor.

Markanın üst düzey yöneticisi Jürgen Stackmann, Automotive News sitesine verdiği demeçte AR-GE mühendislerinin karşılaştıkları bazı yazılımsal sorunlardan ötürü projede mesafe kat edemediklerini itiraf etti. Eğer bu sorunların üstesinde hızla gelinemezse Avrupa’nın en popüler arabası, bu sene düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda yetişmeyebilir.

Bu durumda da Volkswagen muhtemelen ID. hatchback modelini fuarda görücüye çıkarır, Golf’ü ise yine 2019 yılının ilerleyen günlerinde müşterilerin beğenisine sunar.

Sorun tam olarak ne?
Stackmann konuşmasında “Geleceğin modellerinde inanılmaz bir öneme sahip olan yazılım tarafının bizim için ciddi bir macera olduğu gerçeğini hiçbir zaman gizlemedik” dedi. WiFi üzerinden dağıtılması planlanan güncellemeler ve diğer bazı dijital özellikler tam olarak hazır olmadığı için Golf MK8’in çıkışı gecikebilir.

Akıllı telefonlardan 10 kat daha fazla kod kullanıldı
Bu arada Stackmann’ın açıklamasında oldukça ilginç bir bilgi notu da yer aldı. Buna göre Golf’ün geliştirilmesinde herhangi bir akıllı telefonun kaynak kodlarından 10 kat daha fazla satır kod yazıldı! Fakat arabanın gecikmesine sadece bu karmaşıklık neden olmuyor. OEM standartlarına uymak ve Golf’ü hacker saldırılarına karşı korunaklı hale getirmek de gecikmenin en büyük sebepleri arasında.
Bunun dışında Golf’ün kilitlenmesini veya çökmesini engelleyecek önlemleri almanın kolay olmadığı muhakkak.
