Teknoloji devi Google, akıllı telefon ve akıllı hoparlörlerde kullanıma sunduğu Google Asistan uygulamasını şimdilerde arabalara da getireceğini duyurdu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün Google tarafından geliştirilen Android Auto yazılımının yeni çıkacak güncellemeyle USB kablosuna ihtiyaç duymadan çalışacağının haberini vermiştik. Bugün aldığımız bir haberde ise Google’ın akıllı asistan yazılımının da Android Auto uygulamasıyla uyumlu çalışacağı bilgisi yer aldı.

Asistan, ne işe yarayacak?

Her şeye! “OK Google” dedikten sonra otomatik olarak sesinizi algılayan ve devreye giren Google Asistan’a sesli olarak aklınıza gelebilecek birçok komutu verebilmeniz mümkün. Buna “Ahmet’i Ara” veya “Mesaj gönder” şeklindeki komutlardan “Evin yolunu tarif eder misin?” gibi sorular da dahil.

Normalde akıllı hoparlörde kullanıldığında Google Asistan “Odanın ışıklarını aç” veya “Spotify’deki müzik listemi çal” gibi komutları algılayabiliyor. Tüm bu özellikleri arabalarda da kullanabiliyor olmak, elbette olumlu bir gelişme. Üstelik Google Asistan yazılımını Google’ın Sesli Arama uygulamasından da ayırt etmek gerekir.

Yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı

CES fuarı öncesi akıllı asistanın arabalarda örnek kullanımıyla ilgili bir demo gösterimi yapan Google, Starbucks’tan kahve alabilmek için park yeri rezervasyonu yapma işlemini tamamen Google Asistan’a sesli komutlar vererek gerçekleştirmeyi başardı. Bu da sürücülerin Google Asistan ile yapabileceklerinin hayal güçleriyle sınırlı olduğunu gösteriyor.

Şuan için Türkiye’deki Android kullanıcılarının Play Store’dan indiremediği Android Auto, yalnızca APK dosyasını indirme yöntemiyle cihazlara kurulabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version