Toyota sahipliğindeki lüks otomobil markası Lexus, 2021 model Lexus LS’i görücüye çıkardı. Geçirdiği makyaj operasyonuyla tarzı yenilenen ve gelişmiş sürüş asistanı teknolojilerine ev sahipliği yapan otomobil, beşinci nesil LS platformu üzerine yükseliyor.

Lexus International Başkanı Koji Sato, 2021 Lexus LS için yaptığı açıklamada “LS markamızın amiral gemisi modeli olarak bu zamana dek müşterilerimize hep yeni teknolojileri ulaştırmayı başardı. Zaman içerisinde çağın gereksinimlerine ayak uydurarak araç performansını da tatmin edici seviyeye taşımış bulunuyoruz” dedi.

RX isimli crossover modelinden ödünç alınan BladeScan AHS adaptif uzun hüzmeli farlara ev sahipliği yapan 2021 LS’nin ön tamponu da yenilenmiş. Yatay eksende uzanan çizgilere ev sahipliği yapan tamponda bir de radar sensör modülü konumlandırılmış.

LS 500 ve LS 500h hibrid modellerinde ise ekstradan piyano siyahı trimi mevcut. Dış tasarımda yapılan değişiklikler ise bir çift yeni jant tasarımıyla taçlandırılmış durumda.

Kabin içinde ise yeni 12.3 inç büyüklüğünde eğlence ekranı konumlandırılmış. Bu dev ekran Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip.

Standart olarak 3.5 litrelik çift turboşarjlı V6 motoruyla 416 beygir güç üreten arabanın LS 500h isimli hibrid versiyonu da satışa sunulacak. Benzinli motor seçeneğinde 10 ileri otomatik şanzıman mevcut. Hibrid versiyonda ise CVT/4 ileri otomatik şanzıman yer alıyor.

2021 Lexus LS modeli bu yılın sonlarına doğru Japonya’da satışa sunulacak. Markanın aktif olduğu en büyük pazarlardan ABD’ye LS’in gelişi ise önümüzdeki senenin ilk günlerini bulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version