Hyundai özellikle yurtdışında çok sevilen Sonata’nın 2021 modelini resmen duyurdu. Ufak bir makyaj operasyonu geçiren araba önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde ABD başta olmak üzere Hyundai’nin aktif olduğu pazarlarda müşterilerin beğenisine sunulacak. Yeni kasada yapılan değişikliklerin başında ise yeni 19 inç jantlar ve Pirelli P Zero lastikler geliyor. Bu yeni jant ve lastiklerin 2021 Sonata SEL Plus paketinde standart hale getirildiğini de belirtelim.

245/40 R19 ölçülerindeki bu yeni lastik performans, yol tutuşu ve dayanıklılık vaat ediyor. Aynı zamanda hafif kar yağışında çekişten düşmeme özelliğine sahip olan Sonata’nın SEL, SEL Plus ve Limited paketleri arka koltukta bebek veya köpek unutulmasını engellemek için geliştirilen yeni “Güvenli Çıkış Uyarısı” özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Kör nokta radar sensörleri sayesinde paralel park edildiğinde arkadan gelen aracı sürücüye haber veren yeni Sonata’nın Limited isimli en üst paketinde altı yönlü ayarlanabilir yolcu koltuğu da yer alıyor.

Farklı motor seçenekleri mevcut

Alıcılar Smartstream 2.5 litrelik MPI/GDI veya 1.6-liter T-GDI turbo motor seçenekleri arasında tercihte bulunabilecekler. Tüm bu motorlarda 8 ileri otomatik şanzıman mevcut. 191 beygir güç üreten 2.5 lt motorun yanı sıra 1.6 litrelik güç ünitesinin 180 beygir güç ürettiğini de belirtelim.

Apple CarPlay ve Android Auto’nun yanı sıra Bluetooth desteğine sahip olan araçta ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar var. Ayrıca akıllı telefon aracılığıyla Sonata’nın kapı kilidini açabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version