Türkiye genelinde otomobil satışları Haziran ayında ciddi bir artış kaydetti. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin esnetilmesi ve kamu bankaları tarafından sunulan cazip kredi teklifleri, bu artışta önemli rol oynadı.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayına kıyasla binek ve hafif ticari araç satışları yüzde 66 arttı. Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan verilere göre Haziran ayında 70 bin 973 adet sıfır otomobil satışı gerçekleştirildi.

Hafif ticari ve binek otomobil satışları fırladı

Binek otomobil özelinde satışlar yüzde 58.4 artış kaydederek 57 bin 67 adet olarak kayıtlara geçti. Hafif ticari araç satışları ise 13 bin 906 adetle yüzde 108.7 artış gösterdi.

Genel olarak değerlendirildiğinde ise Ocak ayından Haziran ayına kadar olan dönemde bir önceki yılın aynı tarih aralığına kıyasla yüzde 30.2 artış yaşandı ve 254 bin 68 adet araç satışı gerçekleştirildi. 2020’nin ilk 6 ayında vatandaşlar 50 bin 473 adet hafif ticari ve 203 bin 595 adet de binek otomobil satın aldılar. Böylece bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yaşanan artış yüzde 30.2 oldu.

Bayilerde sıfır otomobil kalmadı!

Otomotiv endüstrisi Koronavirüs salgınından en ağır etkilenen sektörlerin başında geliyor. Ekonominin kırılgan hale gelmesi ve işsizliğin artması gibi nedenlere karantina süreci de eklenince sıfır otomobil satışları bir dönem bıçak gibi kesildi.

Ancak ikinci el piyasasında fiyatların orantısız şekilde artması sonucu insanlar sıfır otomobil satın alımına yöneldi. Öyle ki bayilerde sıfır araç kalmadı. An itibariyle araç satın almak isteyen vatandaşlar kapora vererek fiyat garantisi olmaksızın sıraya yazılmak zorundalar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version